Artikelen over: CMS

Hoe voeg ik een submenu toe in het hoofdmenu?

Hoe voeg ik een submenu toe in het hoofdmenu?Het hoofdmenu is het belangrijkste menu in je website. De navigatie moet duidelijk genoeg zijn om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers zo snel mogelijk op de juiste pagina binnen de website belanden. In het CMS is het mogelijk om een submenu toe te voegen aan de navigatie.

Hoe voeg je pagina's toe aan het menu?In het CMS kun je bij Navigatie - type menu pagina's toevoegen aan het menu. Let wel op; je kunt alleen pagina's toevoegen als je deze bij Inhoud al toegevoegd hebt. Het is dus belangrijk dat je het menu pas gaat inrichten als je de pagina's al aangemaakt hebt.

Kies aan de rechterkant 'Add an entry' (voeg een pagina toe)Kies vervolgens welke pagina je toe wilt voegen
Deze komt in het rijtje van het menu te staanBepaal de volgorde door op het menu-item te gaan staan met je muis en vervolgens op de pijltjes achter de tekst. Je ziet dat bij hover over het item icoontjes achter de tekst komen te staan. Zie onderstaande afbeelding. Middels drag & drop kun je de volgorde aanpassen door het item te verslepen naar boven of beneden.Door een toegevoegde pagina op een hoofdmenupagina (of parent) te slepen creëer je een submenu. Een andere optie is om de parent aan de rechterkant te selecteren als je een pagina toevoegt. Zie de onderstaande afbeelding. In de geval is Vacatures de parent en Vacature 1 het subitem.Zie hier het resultaat op de homepage.
Vind je de titel van de pagina niet goed genoeg voor het menu-item, dan kun je deze bij de navigatie aanpassen, zonder dat de titel van de pagina zelf veranderd. Dat doe je door op het tandwieltje te klikken die je in bovenstaande afbeelding ziet. Let dus wel op, als je de paginatitel aan wilt passen, moet je dit bij Inhoud - ... [pagina] doen. Bij Title in onderstaande afbeelding kun je de titel in het menu aanpassen.

Bijgewerkt op: 23/06/2021

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!