Artikelen over: CMS

Hoe beheer ik het menu/navigatie?

Bepaal zelf de indeling van de menu'sEr zijn 4 soorten menu's, namelijk topmenu, hoofdmenu, footermenu en disclaime menu.

Het verschil:
Het topmenu is helemaal bovenaan in de website zichtbaar. Hier plaats je vaak pagina's die belangrijk zijn, maar niet belangrijk genoeg voor het hoofdmenu. Denk hierbij aan Veelgestelde vragen, blogs, etc.
Het hoofdmenu is het belangrijkste menu in je website. De navigatie moet duidelijk genoeg zijn om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers zo snel mogelijk op de juiste pagina binnen de website belanden
Het footermenu wordt vaak gebruikt om nog even een korte opsomming van belangrijke pagina's te maken of hier pagina's als algemene voorwaarden, privacy policy, etc. te plaatsen
Disclaimer menu; gebruik je het footermenu voor de Disclaimer, privay policy, etc. dan zul je het Disclaimer menu wellicht niet gaan gebruiken. Dit menu is een extra optie voor dit soort pagina's.

Hoe voeg je pagina's toe aan het menu?In het CMS kun je bij Navigatie - type menu pagina's toevoegen aan het menu. Let wel op; je kunt alleen pagina's toevoegen als je deze bij Inhoud al toegevoegd hebt. Het is dus belangrijk dat je het menu pas gaat inrichten als je de pagina's al aangemaakt hebt.

In onderstaand voorbeeld gebruiken we het hoofdmenu, maar alle menu's zullen op dezelfde manier werken.

Kies aan de rechterkant 'Add an entry' (voeg een pagina toe)Kies vervolgens welke pagina je toe wilt voegen
Deze komt in het rijtje van het menu te staan
Bepaal de volgorde door op het menu-item te gaan staan met je muis en vervolgens op de pijltjes achter de tekst. Je ziet dat bij hover over het item icoontjes achter de tekst komen te staan. Zie onderstaande afbeelding. Middels drag & drop kun je de volgorde aanpassen door het item te verslepen naar boven of beneden.Vind je de titel van de pagina niet goed genoeg voor het menu-item, dan kun je deze bij de navigatie aanpassen, zonder dat de titel van de pagina zelf veranderd. Dat doe je door op het tandwieltje te klikken die je in bovenstaande afbeelding ziet. Let dus wel op, als je de paginatitel aan wilt passen, moet je dit bij Inhoud - ... [pagina] doen.

Bij Title in onderstaande afbeelding kun je de titel in het menu aanpassen.Externe urlWil je een externe url toevoegen, dan doe je dat niet via 'Add an entry', maar via Custom URL aan de rechterzijde. Je kunt hiervoor de titel en de url (inclusief http:// of https://) toevoegen en zorg dat je daarbij dan ook altijd 'Open in new window' aanvinkt.

Bijgewerkt op: 23/06/2021

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!