Artikelen over: SEO

Vuistregels voor on page SEO

ON PAGE SEO CHECKLIST

VUISTREGEL:

Hoe eerder een zoekwoord voorkomt, hoe belangrijker deze is in
de ogen van Google. Zorg er dus voor dat het zoekwoord waar je
op wilt scoren zo ver mogelijk naar voren staat.

Zorg er voor dat het zoekwoord voor komt in de title tag van je pagina.
Zorg er voor dat het zoekwoord voor komt in de meta discription, maar schrijf de meta discription om te overtuigen.
Zoekwoord staat in SEO vriendelijke URL. Zorg er wel voor dat je de URL niet te lang maakt.
Zoekwoord komt voor in de eerste zin of alinea van je pagina, maar voorkom dat je het zoekwoord te vaak gebruikt. Het verhaal moet leesbaar blijven.
Zoekwoord staat in koptekst 1 (H1) tag. Gebruik maar 1 H1 tag per pagina.
Zoekwoord komt voor in overige tussenkoppen. Gebruik hiervoor H2 en H3 en eventueel synoniemen van je zoekwoord.

Hieronder nog enkele tips om je on page SEO te verbeteren.

Maak de content van je pagina rijk met media zoals afbeeldingen, video’s mp3’s, PDFs, etc.
Optimaliseer je media voor het zoekwoord. Gebruik het zoekwoord in debestandsnaam, title tag en alt tag.
Maak gebruik van interne links. Maak eventueel een inhoudsopgave bij langere pagina’s / artikelen.
Maak gebruik van (relevante, waardevolle) externe links. Gebruik deze alleen als het ook logisch is.

Heel veel succes met het optimaliseren van je website/pagina.

Bijgewerkt op: 17/07/2020