Bestanden - niet te zwaar

Hoe zwaar mogen de bestanden zijn die ik upload in het CMS?

Wij zorgen voor een juiste uitsnede aan de voorzijde van de website. Het is aan te raden de afbeeldingen niet te zwaar te uploaden, want dat zorgt ook voor een langere laadtijd van de pagina. Dat heeft dus ook weer consequenties voor Google. Het advies is om de afbeeldingen rond de 400/500 kb te uploaden.

Achter de schermen helpen we je ook wel hoor, mocht je vergeten de afbeelding te verkleinen. We werken met een plugin die ervoor zorgt dat zware bestanden verkleind worden, maar wel kwaliteit behouden. We zorgen er hier tevens voor dat de laadtijden van de pagina laag blijven, wat Google dan weer erg interessant vindt.

Formaten van de afbeeldingen vind je hier:
Formaten afbeeldingen

Bijgewerkt op: 25/07/2019