Artikelen over: Nieuws

Nieuws - tekst/editor

Wat kan ik allemaal in een editor (tekst component) plaatsen?

In het tekstcomponent zie je onderstaand menu staan.

1. HTML

In sommige gevallen is het handig om de html code te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke koppen zijn gebruikt in teksten.

2. Format (Koppen)

Hiermee kun je de kopgroottes aangeven. Koptekst 1 is een H1, Koptekst 2 is een H2, etc.
De paginatitels zijn door ons al in H1 gezet (één H1 op een pagina), dus je hoeft in een editor alleen maar te werken met H2 of H3.

3. Vet

Hiermee kun je geselecteerde tekst vet drukken (zoals je ook gewend bent vanuit Word).

4. Cursief

Hiermee kun je geselecteerde tekst cursief plaatsen (zoals je ook gewend bent vanuit Word).

5. Button

Selecteer het woord waar je een button van wilt maken. Plaats hier eerst een link achter (zie 7. Link) en klik dan op deze button. Dan heb je niet alleen een link gekoppeld, maar van het woord ook een mooie button gemaakt.

6. Opsomming

Hiermee kun je geselecteerde tekst in een opsomming plaatsen (zoals je ook gewend bent vanuit Word).

7. Video

We willen adviseren om hiervoor het component 'Media' te gebruiken, in verband met schalen voor mobiel en tablet.

8. Volledig scherm

Kun je het toch niet zo goed zien, dan kun je kiezen voor het tonen van de editor in een volledig scherm. Een optie die niet veel gebruikt wordt, maar wellicht soms wel handig is.

9. Afbeelding

We willen adviseren om hiervoor het component 'Media' te gebruiken, in verband met schalen voor mobiel en tablet.

10. Bestand

Koppel een woord aan een (PDF) bestand. Deze kun je toevoegen bij Bestanden of uploaden waar je bezig bent. Kijk bij het uploaden van nieuwe bestanden even goed welke map je selecteert, want daar komt het nieuwe bestand in te staan.

Bijgewerkt op: 24/07/2019