Artikelen over: Landingspagina's

Video's toevoegen

Hoe kan ik video's toevoegen?Video's plaats je altijd eerst op YouTube of Vimeo. Plaats deze nooit rechtstreeks in je website, want dan ben jij degene die voor het dataverkeer betaald. Elke keer als een video afgespeeld wordt, betaal je in feite dus. Plaats je de video bij YouTube of Vimeo, dan staat de video bij hen op de server en laadt je in feite alleen maar de video zien. Het afspelen gebeurt dus niet via jouw hosting en dus kost het je op die manier geen extra data. Tevens zorgen YouTube en Vimeo ervoor dat de video voor alle devices/resoluties geoptimaliseerd is; iets wat je met een video op je eigen servier/binnen je eigen website niet kunt garanderen.

Hoe voeg je het dan daadwerkelijk toe aan de website, wanneer je de video al wel op YouTube of Vimeo hebt staan?Nou, heel simpel:
Bij de Componenten staat 'Media'. Daar klik je op.Vervolgens verschijnt er een blok waar je op 'Selecteer een bestand' kunt klikken.

Er verschijnt een pop-up waar je kunt kiezen voor EmbedJe ziet een veld waar je de url van YouTube of Vimeo in kunt plakkenJe kiest op welke positie de video moet komen en of je de video op smartphone wilt plaatsen

Bijgewerkt op: 26/07/2022

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!